Pinterest!

woensdag 31 augustus 2011

Boekentasje, aardbei en broek

Toen Lotte de broek voor Bas zag wou ze er ook zo eentje. Jeans had ik nog met hopen liggen en Lotte mocht zelf kiezen welk stofje ze als zaken en band wou. Het werd een stofje met elfjes en bloemen. Bij de broek ga ik nog een topje maken en dan heeft ze zo haar ouftit  voor de eerste schooldag!
De broek is opnieuw met  verstelbare tailleband en dit lukt me al beter om netjes af te werken! Blij!!!


Ondertussen ben ik ook nog een boekentasje aan het maken. Ik krijg het niet afgewerkt omdat ik op bestelde spullen wacht en ik vrees dat ze er morgen nog niet zullen zijn... Dat wordt dus waarschijnlijk nog eens met de oude boekentas naar school gaan...
Het boekentasje is in een katoentje dat ik lamineerde zodat het tegen de regen kan (en dat is in dit land echt wel nodig) en de binnenkant is uit tafelzeil (ikea) gemaakt zodat wanneer haar drinkbusje uitloopt ik dit makkelijk kan afkuisen.

Vandaag mochten we al eens met Lotte naar school gaan. We maakten kennis met de nieuwe directrice, met haar nieuwe juf, haar nieuwe klas en haar nieuwe symbooltje. De kindjes mochten zelf kiezen en Lotte koos voor de aardbei. Ze was wel weer helemaal onder de indruk en kroop wat in haar schelp toen plotseling alle kindjes, mama's en papa's rond haar (en de symbooltjes) stonden. Ze kan niet goed tegen grote druktes en dit werd nu nog maar eens duidelijk.

9 opmerkingen:

 1. Prachtig broekje! De tas is ook heel leuk! Prachtige stofjes!!!!!!
  Mag ik eens vragen waar je dat plastiek kocht om het stofje te lamineren? Lukte dat goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waaw ja zeg, wat een goed idee om die stof te lamineren! Ben ook wel benieuwd hoe dat werkt....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kocht de folie online bij vanmarieke en je moet het gewoon op de stof strijken (met een papier of bakpapier tussen) en goed laten afkoelen voordat je er mee aan de slag gaat. Ik had ook m'n stof nog wat groter gelaten en dan na het afkoelen m'n juiste vorm uitgeknipt zodat de randjes niet zo snel zullen lossen (hoop ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi. En die boekentas.... Daar durf ik toch niet aan te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi !!!uw dochter steelt morgen de show!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi.... Ik vroeg me eigenlijk ook af op welke manier je zelf stof kan lamineren maar ondertussen staat je antwoord hier al op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooie broek en ook die boekentas vind ik leuk! Leuk blogje heb je, ik ga je volgen. Altijd welkom op mijn blogje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een schitterend idee om een afdekzeil voor de zandbak te maken. Heb je daar op één of andere manier elastieken inzitten om het zeil zo mooi gespannen over de zandbak te houden ? Of ligt die 'hoes' die je van toile cirée gemaakt hebt daar gewoon los op, op zijn plaats gehouden doordat je die hoekjes hebt gemaakt ?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb de toile cirée 10 cm groter geknipt dan de zandbak eigenlijk is. Ik legde hem er ondersteboven op en spelde de hoekjes vast, zo zag ik onmiddellijk hoe het zeil het best en mooist zou aanpassen.
  De hoekjes stikte ik en plakte er dan een extra versteviging in en klaar!

  BeantwoordenVerwijderen