Pinterest!

dinsdag 24 april 2012

Jacob en plooirok

Na de jacobbroek voor Lotte is er ook een voor Bas gemaakt. Deze met nepgulp en de andere soort zakken. Nu zullen m'n kindjes mooi samen passen!
Zou wel graag zo'n patroon voor volwassen vrouwen ook hebben. Weet iemand ergens een soortgelijk patroon zijn?
Dat was m'n werk van gisteren, vandaag maakte ik een plooirok uit HET bekende boek van Mme ZsaZsa.11 opmerkingen:

 1. Bezige bij zeg...
  Die combinatie oranje/blauw is mooi zeg, ik maakte vandaag ook iets in die trend!
  Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de combinatie oranje/blauw ook heel geslaagd. Is dat een rokje voor jou of eentje voor Lotte ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tis een rokje voor mezelf! Nu ik al die kilo's kwijt ben kan ik eindelijk ook voor mezelf leuke dingen maken :-)

   Verwijderen
 3. Misschien kan je eens kijken in de 'naaiboekjes' in de bib ? Ik heb nog een aantal oudere naaiboekjes liggen waarin wellicht dergelijke 'modellen' voor damesbroeken staan en zal eens zoeken of ik een patroon vind. Welke maat zoek je (ongeveer) ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, de bib, da's een idee. Ik weet niet welke maat ik zoek... raar... ja maar ik ben nog steeds op dieet dus weet niet op welke maat ik zal uitkomen :-)

   Verwijderen
 4. ontzettend gaaf!! Heel mooi gedaan, echt tof! ik heb ook eentje gemaakt, gewoon een a lijbtje, maar in t afwerken van het beleg heb ik wel zitten klungelen, in dat soort dingen ben ik totaal niet ervaren nog. Ik lees dat je aan het weightwatcheren bent, wat goed van je! ik zit erg te stoeien met mijn gewicht, en heb al meerdere pogingen sonja gedaan, maar die mislukken totaal. zit nu ook te denken over weightwatchers, maar ben zo bang dat ik hierin ook zal mislukken... hoe bevalt het jou? ga je ook naar een groep om te wegen enzo? ik hoor t graag, je mag ook ff mailen al sje wilt, maar kon jouw mIl adres niet vinden. info@creacuties.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van Sonja ken ik niet veel.... niets eigenlijk. Het ww'en bevalt me prima, weinig tot geen honger, ik blijf wekelijks gewicht verliezen en is makkelijk vol te houden.
   Ik ga niet naar een groep maar doe het thuis met ww online. VEel makkelijker vind ik :-)
   Ik combineer het wel met een half uurtje sport per dag om alles ook wat strakker te krijgen.

   Verwijderen
 5. hallo, ik kwam hier toevallig op je blog terecht omdat ik info zocht over de plooirok van mme zsazsa. Ik ben deze namelijk ook aan het maken voor m'n dochter maar zit met een probleem. De plooi is mooi gelukt maar nu zit ik vast met m'n platstuk ( voorpand) Ik wil deze eraan naaien maar dat platstuk is dus zeker een centimeter of 5 te kort!
  Bij het overtekenen van het patroon moest ik dan 10cm bij het voorpand doen maar het platstuk laten zoals het was... Had jij ook dit probleem? Of ben ik dan toch mis met de plooi waardoor het voorpand nog te lang is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihihi, ondertussen is het al opgelost :-)
   Ik had dus verkeerd geplooid... soms zou je beter je naaiwerk een paar uurtjes aan de kant leggen ipv blijven vloeken erop ;-)

   Verwijderen
  2. dat is heel waar!!!! soms doet opzijleggen wonderen!

   Verwijderen