nodig:
226 gr ongezouten boter
150 gr kristalsuiker
160 gr licht bruine suiker (kinnekessuiker noemen wij dit)
2 grote eieren
1 1/2 theelepel (tl) vanille extract
295 gr bloem
1 tl bakboeder
270 gr bakvaste chocolade korrels
1/2 tl zout
werkwijze:
oven voorverwarmen op 200 °C
mix de boter tot ze smeuig is
voeg de suiker toe en mix verder tot een luchtige massa
voeg ei per ei toe en mix goed na elk ei
mix tot homogene massa en schraap tussendoor de randen af zodat alles goed gemengd is
meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en het zout
voeg toe aan je eerste mengsel
meng tot een homogene massa en voeg de chocolade toe
dek het deeg af en zet het een half uurtje in de ijskast
leg het deeg in hoopjes op het bakpapier (gaat makkelijk met een ijsschep)
laagt voldoende plaats tussen de hoopjes want deze lopen uit en vormen platte koekjes
bak 14-15 minuten
leg de koekjes (die nog heel breekbaar en buigzaam zijn) op een rooster om af te koelen
Hmm, dees gaan we zeker maken!
BeantwoordenVerwijderenMerci voor het delen van je recept!!
BeantwoordenVerwijderen